Met warmtebeeldtechniek elektrische problemen oplossen

 In Nieuws

De hedendaagse warmtebeeldcamera’s zijn robuust, eenvoudig te gebruiken en nog veel betaalbaarder dan zelfs maar een paar jaar geleden. Ze zijn uitgegroeid tot een realistische oplossing voor dagelijks elektrotechnisch onderhoud.

Om een warmtebeeldcamera te gebruiken, richt een gekwalificeerde monteur of elektricien de camera op de betreffende apparatuur en scant deze de directe omgeving, op zoek naar onverwachte hotspots. De camera produceert een livebeeld van de warmte die wordt uitgestraald door de apparatuur en met een snelle druk op de trekkerschakelaar wordt een warmtebeeld vastgelegd. Wanneer de inspectie is voltooid, kunt u de afbeeldingen uploaden naar een computer, Apple®, iPhone® of iPad® voor verdere analyse, het aanmaken van rapporten en het voorspellen van trends.

Elektrische belasting, veiligheid en emissiviteit

Hoewel de warmtebeeldcamera’s eenvoudig te gebruiken zijn, zijn ze het meest effectief in de handen van een gekwalificeerde technicus die kennis heeft van elektrische metingen en de apparatuur die wordt geïnspecteerd. De volgende drie punten zijn bijzonder belangrijk:

  • Belasting
  • Veiliheid
  • Emissiviteit

Meer informatie? Download dan de whitepaper ‘Met warmtebeeldtechniek elektrische problemen oplossen’.

Of wil je graag een warmtebeeldcamera kopen? Klik hier voor ons assortiment, met onder andere Fluke, Flir & Testo.

Cursus Level 1 Thermografie

Ben je vaak met je warmtebeeldcamera bezig, maar heb je het gevoel dat je er nog veel meer uit kunt halen? Volg dan de opleiding Level 1 Thermografie! De praktische cursus leidt jou op tot gecertificeerd thermograaf Level 1, waarna je de juiste richtlijnen kent om inspecties uit te voeren. Tijdens de praktische cursus leer je de basisprincipes van infrarood, hoe je met een thermografische warmtebeeldcamera kunt werken onder verschillende omstandigheden en met welke doeleinden, de juiste manier om een meting te beoordelen in diverse situaties en hoe potentiële fouten kunnen worden geïdentificeerd. Na de cursus zal je in staat zijn om thermografische inspecties uit te kunnen voeren volgens de geldende richtlijnen en om de juiste resultaten te boeken.

 

Recent Posts
0